Nina is een figuratieve kunstenaar. Ze woont en werkt in Amsterdam waar ze ook haar opleiding aan de Wackers Academie volgde.

De afgelopen tien jaar wisselde Nina bijna jaarlijks van atelier. Zo trok ze door de stad en werkte ze steeds op tijdelijke werkplekken. Haar ateliers, die ook vaak onderwerp voor haar werk zijn, bevonden zich in inspirerende oudere gebouwen die wachtten op een nieuwe bestemming zoals; voormalige middelbare scholen, een politiebureau, een gerechtsgebouw, een fietsenfabriek, een woning en een garage.

De onderwerpen voor haar werk vindt zij in haar directe omgeving. Het zijn ondermeer (atelier)interieurs, stillevens, stads- en zeegezichten en landschappen. Haar enthousiasme voor wat ze ziet en schildert probeert ze voelbaar te maken voor de toeschouwer.
Vaak maakt Nina haar schetsen ter plekke. In haar atelier werkt ze deze uit tot schilderijen.

Haar schilderijen zijn over het algemeen geschilderd op een traditionele ondergrond als linnen en paneel. Recentelijk is Nina ook gaan experimenteren op andere ondergronden in de vorm van verpakkingsmaterialen; karton en het bruine papier van papieren zakken.
laatste periode. In veel van de werken speelt de ondergrond ook een rol. Deze is functioneel en daarom zichtbaar gelaten.