lente 2024
12/04 tot 18/05

Schilderijen
collages

                Marloes Bomers                                           Pepijn Bake                                         Nina Matser
 
 
Kunstexpositie van 12 april tot 18 mei 2024
Marloes Bomers, Pepijn van den Wall Bake en Nina Matser exposeren hun werk : schilderijen, aquarel, tekening en collage. 
 
Welkom, gezellig als je komt kijken!
Feestelijke opening op 12 april van 17.00 tot 19.00 uur. De kunstenaars zijn aanwezig.
 
De expositie loopt tot 18 mei 2024
Finissage op 18 mei van 12:00 tot 17:00
 
Open galerie: elke vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur.
Oude Naarderweg 14, Laren

Marloes bomers

 
Marloes Bomers is een schilder/tekenaar en werkt ook veel met collage. Haar werk komt voort uit haar fascinaties en verwondering. Ze voelt zich aangetrokken tot bepaalde specifieke landschappen en vormen in de natuur vanuit een perspectief dat je hedendaags animistisch zou kunnen noemen. Ze werkt in series die figuratief beginnen om uiteindelijk abstracter te worden door te vergroten of te verkleinen, kleuren te veranderen of steeds meer weg te laten. Uiteindelijk gaat het niet meer om het herkennen van het beeld, maar om de vormen zelf. Het is een proces dat voor haar aanvoelt als denken met hoofd en handen. Daarnaast maakt ze ook graag portretten Haar nieuwste collage portretten zijn geïnspireerd door beeldhouwwerken en zitten tussen twee en driedimensionaal in.
 
“De controle van de potloodpunt, de diepe pigmenten van zachte pastel en oliepastel en de vrijheid van werken op locatie. De onderwerpskeuze variëren van portret, zelfportret tot interieur en landschap. De belangrijke elementen in mijn tekeningen zijn vooral kleur, perspectief, vorm en een sterke en solide compositie. De lijnvoering is intens, er zit vaak een enorme vaart en agressie in de manier waarop ik mijn kleurvlakken aanbreng. De visuele boodschap moet als een vuistslag aankomen bij de beschouwer.”
Nina is een figuratieve kunstenaar. Ze woont en werkt in Amsterdam waar ze ook haar opleiding aan de Wackers Academie volgde.

De afgelopen tien jaar wisselde Nina bijna jaarlijks van atelier. Zo trok ze door de stad en werkte ze steeds op tijdelijke werkplekken. Haar ateliers, die ook vaak onderwerp voor haar werk zijn, bevonden zich in inspirerende oudere gebouwen die wachtten op een nieuwe bestemming zoals; voormalige middelbare scholen, een politiebureau, een gerechtsgebouw, een fietsenfabriek, een woning en een garage.

De onderwerpen voor haar werk vindt zij in haar directe omgeving. Het zijn ondermeer (atelier)interieurs, stillevens, stads- en zeegezichten en landschappen. Haar enthousiasme voor wat ze ziet en schildert probeert ze voelbaar te maken voor de toeschouwer.
Vaak maakt Nina haar schetsen ter plekke. In haar atelier werkt ze deze uit tot schilderijen.

Haar schilderijen zijn over het algemeen geschilderd op een traditionele ondergrond als linnen en paneel. Recentelijk is Nina ook gaan experimenteren op andere ondergronden in de vorm van verpakkingsmaterialen; karton en het bruine papier van papieren zakken.
laatste periode. In veel van de werken speelt de ondergrond ook een rol. Deze is functioneel en daarom zichtbaar gelaten.