Laura Blömer

 

Laura Blömer wil in haar werk de essentie van haar onderwerpen weergeven. Zij werkt naar de waarneming en legt beelden vast die haar raken. De natuur is daarbij vaak inspiratie.

 

Dieren nemen een aparte plaats in binnen haar werk, in haar verleden als dierenarts en nu als beeldend kunstenaar. Onze relatie ten opzichte van dieren houdt haar bezig: hoe wij enerzijds bepaalde diersoorten op grote schaal gebruiken en vele andere in hun voortbestaan bedreigen en anderzijdsdieren vermenselijken en romantiseren. In beide uitersten dreigt de identiteit van dieren verloren te gaan en zien wij henop de eerste plaats vanuit de mens. Door het dier op zichzelf te zien, wil ze de eigenheid van het dier respecteren en in beeld brengen.

 

In haar figuratieve werk sluit zij aan bij een lange kunsthistorische traditie. Zij geeft hier echter haar eigenhandschrift aan, die aansluit bij de huidige tijd. Zij werkt voornamelijk in olieverf, pastel en grafiek, zoals hout– en linosnede en monotype. Zij is geboeid door aspecten als handschrift, textuur of uitstraling van een materiaal. Onderzoek hoe zij dit kan toepassen in haar werk fascineert haar.

 

Laura Blömer studeerde in 2018 af aan de Wackers kunstacademie in Amsterdam. Sindsdien exposeerde Laura regelmatig in solo en groepsverband.