"FOCUS"

Geconcentreerde aandacht

De expositie is van 7 mei tot en met 27 juni 2021.

De nieuwe expositie “Focus” met schilderijen van ezeltjes
door Philine van der Vegte en beelden van Alexandra Konstantinovna.

Hierbij bent u uitgenodigd om te komen kijken naar deze bijzondere expositie,
te bezichtigen vanaf 7 mei a.s. De expositie loopt tot 27.07.2021
 
RSVP naar Corien van den Wall Bake: tel. 0622795069,
of mail naar [email protected]

Vanwege RIVM richtlijnen kunt u een tijdslot van 45 minuten op elk heel uur reserveren.

Alexandra Konstantinovna​

De Russische kunstenares Alexandra Konstantinovna heeft aan Academie Minerva in Groningen gestudeerd. Ze is gefascineerd door de mens met zijn emoties, zijn vallen en opstaan in alle mogelijke situaties.

Het leven speelt in te heden, maar wordt bepaald door het verleden. De toekomst ligt niet vast; het verleden is de herinnering.
Het werk van Alexandra grijpt terug op die voorbije periode, die ze benadert vanuit het gevoel van nu. De kunstenares probeert het volle leven te vangen in al zijn facetten. 

Philine van der Vegte

Philine van der Vegte schildert wat ze om zich heen ziet op haar boerderij in Katwoude: portretten naar het leven, boerderijdieren en landschappen.
Met een beperkt en tonaal palet weet ze het karakter van haar modellen te vangen.

Een van Philines portretten werd geselecteerd voor de expositie “Lang leve Rembrandt” in het Rijksmuseum. Verder exposeerde ze met de Zomerexpo Water in Museum De Fundatie en tijdens Museumnacht Antwerpen in het DIVA museum. Ook won ze diverse prijzen met haar werk.

Mensen en vee schildert ze levensgroot en vlot, in een poging om de frisheid en directheid van een schets naar het leven over te brengen naar groot formaat. Eind 2021 staat een solo expositie in het Waterlands Museum gepland.