Onze kunstenaars

Pepijn Bake

Pepijn is een figuratief kunstenaar. Hij studeert aan de Wackers kunstacademie in Amsterdam en rond deze af in 2021. Pepijn vindt zijn inspiratie in het dagelijks leven en de openbare ruimte van Amsterdam. Pleinen, zwembaden, wachtruimtes en het openbaar vervoer zijn favoriete onderwerpen. Voor deze expositie ziet u ook plein air werk gemaakt op het Noordwijkse Schilderfestival 2019, in Hongarije en pentekeningen gemaakt in Portugal in de zomer van 2017.

Van oorsprong een tekenaar, nu drukt Pepijn zich meestal uit in olieverf, aquarel en kleurpotlood. Herkenbaar is zijn vlotte toets, monumentale lijnen en gebruik van kleurvelden.

Pauline van Eeghen

Dankzij haar leermeesters, Lex Goes (schilderen), Caroline Kampfraath en Jos van Oosterhout (beeldhouwen) is Pauline in de loop der jaren met steeds meer enthousiasme aan de slag met het creatieve proces.
Telkens weer fascineert haar de uitdaging tot het creëren van een werk, waarbij het eindresultaat in balans is, maar toch spanning houdt.
Bij schilderen en boetseren geeft Pauline in de beginfase haar fantasie de vrije loop, waarna zij deze beteugelt om niet in een chaos te geraken. In die fase vertelt het
werk haar wat het nodig heeft. Uiteindelijk geeft de wisselwerking tussen Pauline en het werk het moment aan, wanneer Pauline moet stoppen en het werk af is.
Dit geldt niet voor hakken in steen, waar meer gestructureerd gewerkt moet worden, immers eraf is eraf.
Wekelijks begeleidt Pauline patiënten, die in het Amsterdam UMC zijn opgenomen, bij het schilderen. Vaak mensen, die nooit eerder geschilderd hebben. Het valt haar op dat zij daar zelf ook weer van leert, door te zien wat er gebeurt tijdens het schilderen van juist onervaren mensen. Er valt nog zoveel moois te ontdekken!

Janne Schra

Natuurlijk kent u Janne als zangeres en tekstdichteres van Room Eleven en haar soloplaten, maar ze 

maakt naast muziek ook schilderijen, tekeningen en drukwerk.

Na haar studie Audiovisual Media aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht maakte zij ook korte films en videoclips voor haar muziek en schreef het boek ‘Je kijkt wel, maar je ziet niks’ (2017).

Sharma Peterson

Vanaf 1996 werkt Sharma als professioneel kunstenaar, zij maakte tot nu toe meer dan 130 kunstwerken in opdracht, waaronder voor het Joods Historisch Museum in Amsterdam. Zij maakte voor het museum meer dan 60 kunstwerken in samenwerking met de kunstenaar Ram Katzir. Deze kunstwerken zijn opgenomen in de permanente collectie.
Sharma heeft in april 2019 haar voltijd kunstopleiding aan de Wackers Academie in Amsterdam succesvol afgesloten. Zij heeft gedurende een jaar intensief gewerkt met de bekende Nederlandse kunstenaar Sam Drukker.
In het werk van Sharma spelen textuur, kleur en vorm een grote rol.

Lisa Wiersma

Lisa is kunsthistoricus en beeldend kunstenaar. Zij doet onderzoek naar de techniek
en het materiaal van vooral 17 de -eeuwse kunstwerken.
Op het you-tube kanaal van het Rijksmuseum (RijksCreative) is Lisa te zien en te
horen terwijl zij “het licht“ schildert op de manier zoals Rembrandt dat deed en zij
daarover vertelt.
Lisa maakt stillevens in de 17 de -eeuwse sfeer. Daarnaast maakt zij prachtige
muurschilderingen in interieurs, bijvoorbeeld in het gebouw van het Gemeentelijk
Gymnasium in Hilversum.

Maja Boot schildert met zichtbaar plezier. Zij heeft een sterke voorkeur voor maritieme thema’s. In de voor haar inspirerende omgeving van bij voorbeeld de Waddeneilanden schildert zij veelal plein air onderwerpen: boten, het strand, de zee, de duinen en zelfs vissen op de voor haar zo karakteristieke manier. Haar actuele stijl van schilderen is het gerijpte resultaat van jarenlang experimenteren met kleurstellingen en contrasten, en het toepassen van onverwachte materialen.
Maja’s stijl is het best weergegeven als abstract/ expressionistisch. Het gaat vooral om kleur en vorm, met het gebruik van aarde- en secondaire mengkleuren.
Zij werkt graag met acryl- of olieverf , vermengd met zand om het werk dikker te kunnen neerzetten.
De schilderijen van Maja Boot zijn internationaal geliefd en sieren muren in Duitsland, België, Amerika, Engeland, Rusland, Frankrijk, Zwitserland en Portugal.
Maja Boot schildert ook in opdracht voor bedrijven en particulieren in de voor haar zo kenmerkende stijl.

Philine van der vegte

Philine van der Vegte is een Nederlandse schilder die de wereld om haar heen schildert in olieverf en gouache. Ze schildert vanuit haar observatie en en plein air. Haar werk is beschreven als sfeervol en tonaal.
Haar werk is realistisch. Ze heeft een losse stijl. De onderwerpen liggen ​​dicht bij de boerderij waar ze woont: Hollandse landschappen, de mensen en dieren om haar
heen.  Philine studeerde aan de Wackers Academie voor figuratieve kunst in Amsterdam. Zij studeerde cum laude af in juni 2019.
Philine heeft deelgenomen aan verschillende internationale plein air schilderfestivals zoals in Noordwijk en in Pintar Rapido.
Met een kleine houtskooltekening van bomen weerspiegeld in een sloot, won zij een plek op de Nederlandse nationale zomertentoonstelling in Museum de Fundatie.
Een van haar portretten is geselecteerd voor de tentoonstelling “Lang leve Rembrandt” in het Rijksmuseum.
Het uitgangspunt voor haar werk is altijd realistisch. Schilderen vanuit observatie is belangrijk voor haar. Philine wil op deze manier de essentie van een persoon, een landschap of een object vastleggen.

Madeleine Zweerts

Madeleine Zweerts is gefascineerd door grillige vormen in organisch materiaal. Zij verzamelt tijdens wandelingen door het bos, langs de strand of rivier, in de woestijn en in de Afrikaanse bush zwerfhout, wortelstronken, zaaddozen, stenen en gedroogde zwammen.
Geïnspireerd door de natuurlijke vorm en de eigen fantasie bewerkt zij het object -door toe te voegen of weg te laten- tot een eindproduct.
Af en toe schildert en tekent zij nog, maar zij begint liever met een voorwerp dat zij kan voelen en vasthouden, dan op een leeg doek .

Walter Bosman

“My work is about the spiritual and the material, heaven and earth, the sacred and the secular, and where those realms meet. It’s about Christianity, and my position within that spiritual system. It’s about building bridges. Uniting.”

Friso de Hartog

“Friso de Hartog is een beeldend kunstenaar met een levenslange fascinatie voor de wetenschap en de natuur.
Zijn oeuvre over de jaren heen is even afwisselend en divers als zijn interesses.
Als antwoord op de vraag ‘Wat kan (schilder-)kunst bijdragen aan het welzijn van de planeet bedacht hij Paint for Planet.
Elke vierkante meter schilderij in dat project redt een vierkante kilometer bedreigd regenwoud via Rainforest Trust.
De schilderijen in deze expositie maken deel uit van dat project.
 
Elk schilderij in zijn huidige serie schilderijen Wanderers is een wereld op zich.
De schilderijen proberen het kleine met het grootse te verbinden.
Het boeket met het landschap.
Het hier en nu met het daar en later.
Het concrete met het abstracte.
Het gestileerde met het realistische
 
De schilderijen zijn in wezen punt-symmetrisch:
Ze hebben geen vaste boven- of onderkant, maar kunnen gedraaid worden naar eigen inzicht.
Zo krijgt de toeschouwer steeds een andere kant van de wereld te zien.”